11 Bilecik

Bilecik'in İlçeleri

Bilecik Marmara Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Güney Marmara Bölümü’nde diğer bölgelerle kesişim noktası üzerindedir. Bilecik’in, Bozüyük, Osmaneli, Söğüt, Gölpazarı, Pazaryeri, İnhisar, Yenipazar olmak üzere 7 tane ilçesi bulunmaktadır
Tüm ilçeleri il merkezine yakındır. Yaklaşık olarak 30 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir. En uzak ilçesi Yenipazar ile arası da 45 km’dir.
Bilecik'te gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Bilecik'teki oteller sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Bozüyük Bilecik’in en büyük ilçesidir. İl merkezinin güneyinde yer almaktadır. Bilecik merkezi ile arasında Pazaryeri bulunmaktadır. Şehre uzaklığı 35 km’dir. 2018 sayımlarına göre nüfusu yaklaşık 74.441’dir.
Bozüyük tarihi yapılarıyla ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir ilçedir. Birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. İlçede camiler, türbeler, köşkler, şehitlikler vb. bulunmaktadır.
Aynı zamanda birçok savaşa da sahne olmuş olan Bozüyük’te İnönü Muharebeleri ve Kurtuluş Savaşı yaşanmıştır. Şehirdeki şehitlikler ve zafer anıtları bu savaşlarda şehit olanların anısına inşa edilmiştir.
Bozüyük aynı zamanda doğal güzellikleriyle birçok doğa sporunun da yapıldığı bir ilçedir. Bölgede bulunan Kömürsu ve Sofular Yaylaları’nda kampçılık, trekking gibi aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

Söğüt Bilecik’in 3. büyük ilçesi durumundadır. Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna şahitlik etmiş ve imparatorluğun ilk başladığı yerdir. Kayı Boyu’nun Söğüt ve Domaniç’e yerleşmesinden sonra Söğüt’te Osmanlı mimarisiyle yapılmış tarihi yapılar hızla artmıştır.
Söğüt ilçesi özellikle Osman Gazi, Orhan Gazi, Ertuğrul Gazi dönemlerinden eserler barındırmaktadır. İlçede Ertuğrul Gazi, Dursun Fakıh türbeleri bulunmaktadır.
Söğüt ilçesinin Bilecik’e uzaklığı 32 km’dir. Nüfusu 2018 sayımlarına göre yaklaşık 10.267’dir.
İlçede bulunan Çaltı Kaplıcası ünlüdür. Birçok turist şifa amacıyla bu kaplıcayı ziyaret etmektedir.
Bilecik'te tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve daha fazlası için Bilecik'te gezilecek yerler yazısına uğramayı unutmayın.

Osmaneli Bilecik’in Bozüyük’ten sonra en büyük ilçesi durumundadır. Nüfusu 2018 sayımlarına göre 20.000 civarındadır. Bilecik il merkezine 33 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bilecik’in tam kuzeyinde il merkezine sınırı olan ilçedir.
Bölge birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi açıdan önem taşımaktadır. Osmaneli ilçesinde sürekli arkeolojik kazılar yapılmaktadır. Bu kazılarda Hitit, Frig, Osmanlı medeniyetine ait eserler aranmaktadır.

Gölpazarı Bilecik’in kuzeydoğusun yer alan Gölpazarı ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 10.591’dir. Bilecik il merkezine 47 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Gölpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı bulunan ilçede acemi eğitimi verilmektedir.
Bilecik'te manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Bilecik gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.

Yenipazar Bilecik’in merkeze en uzak ve en küçük ilçesidir. Bilecik il merkezine uzaklığı 45 km civarındadır. Batısında Gölpazarı ve Söğüt; güneyinde ise İnhisar ilçesi yer almaktadır. Nüfusu yaklaşık 2900 olan ilçe sürekli olarak göç vermektedir.
Bilecik'te tatilinizde masaj ve terapilerin bir arada sunulduğu tesislerde konaklamak isterseniz Bilecik spa otelleri listemizden birini tercih edebilirsiniz.

İnhisar Söğüt ilçesinin doğusunda kalan ilçe İnhisar’dır. Bilecik merkeze 44 km uzaklıkta bulunmaktadır. Oldukça küçük bir ilçe olmasına rağmen doğal güzellikleri ve şelaleleri ile ünlüdür. İlçede İnhisar Şelalesi bulunmakta ve sene içerisinde binlerce turisti ağırlamaktadır. İlçenin nüfusu yaklaşık olarak 3000 civarındadır.
Çocuklarınız ile birlikte tatilde rahat edebileceğiniz otellerin listesi Bilecik çocuk dostu oteller sayfasında yer almaktadır.

Pazaryeri Bilecik’in hemen güneyinde Bozüyük ile Bilecik arasında kalan küçük bir ilçedir. Pazaryeri’nin nüfusu yaklaşık olarak 10.000’dir. Bilecik merkeze uzaklığı 32 km’dir.
Osmanlı Devleti Söğüt ve Domaniç’e yerleştiği zaman Söğüt ve Domaniç’i birbirine bağlayan ilçe Pazaryeri’dir. Bu sebeple bölgede tarihi yapılar bulunmaktadır. Yerleşim tarihi eski olmasından dolayı Roma Dönemi’ne ait eserler arkeolojik kazılarla aranmaktadır...